Jak powstaje zielona Kawa?
Kawa to popularny napój, który istnieje od wieków. Jest spożywany przez ludzi na całym świecie i jest ważną częścią wielu kultur. Kawowiec może rosnąć w różnych klimatach, ale kwitnie w regionach o dużych opadach deszczu i temperaturach 18-24°C. Aby wyprodukować kawę, wiśnie są zbierane z drzewa kawowego i przetwarzane na nasiona wewnątrz owocu.
Zielone ziarna kawy to surowa, niepalona kawa. Większość ludzi pije zieloną kawę na dwa sposoby. Pierwsza opcja to ekstrakt z zielonej kawy dodany do innego napoju, podczas gdy większość robi napoje gorące.
Właściwości takiej kawy
Zielona kawa zawiera duże ilości kwasu chlorogenowego, co według niektórych badań jest korzystne dla zdrowia i utraty wagi. Próby są w toku, ale nie dowiodły ostatecznie rzeczy w taki czy inny sposób. Jednak wiedząc, co wiemy o kofeinie, wierzymy, że oferują te korzyści.
Ekstrakt na odchudzanie
Zielona kawa jest często reklamowana jako suplement odchudzający. was chlorogenowy i kofeina to jedyne dwie substancje, na których większość ludzi skupia się w celu zapewnienia efektów zdrowotnych, chociaż nie jest to do końca poprawne. Inne cząsteczki w ekstrakcie z ziaren zielonej kawy prawdopodobnie również odgrywają ważną rolę w jego działaniu, nawet jeśli są obecne tylko w niewielkich ilościach.
Jaka jest zalecana dawka Kawy?
Niestety, nie ma zalecanej dawki dla zielonej kawy lub ekstraktu z zielonej kawy, jeśli przyjmujesz je z powodów medycznych. Nawet gdyby tak było, czynniki takie jak jakość ziaren mogą mieć wpływ na te suplementy kawy i zalecenia dotyczące ich stosowania podczas opracowywania produktu. Dlatego każdy ma swój limit odnośnie spożywanej ilości. U większości ankietowanych stwierdzono jednak komfort przy dawce 400mg.